Translate

Brussel·les nomena conseller sobre l'ús lliure d'internet el ministre alemany que va plagiar la seva tesi doctoral

Serrat i Sabina regalen aquesta setmana una 'Canción de Navidad'


Brussel·les nomena conseller sobre l'ús lliure d'internet el ministre alemany que va plagiar la seva tesi doctoral

Guttenberg assessorarà la Comissió sobre l'ocupació de la xarxa en països amb règims autoritaris


FE / Brussel·les
La Comissió Europea ha nomenat l'exministre de Defensa alemany Karl-Theodor zu Guttenberg, que es va veure forçat a dimitir el març passat després de descobrir-se que havia plagiat la seva tesi doctoral, com a conseller sobre un ús lliure d'internet en països amb règims autoritaris.
zoomL'exministre alemany Karl-Theodor zu Guttenberg, aquest dilluns en una roda de premsa a Brussel·les.
L'exministre alemany Karl-Theodor zu Guttenberg, aquest dilluns en una roda de premsa a Brussel·les. THIERRY ROGE | REUTERS
"Tinc plena confiança en ell", ha destacat la vicepresidenta de la Comissió i responsable de l'Agenda Digital, Neelie Kroes, en una roda de premsa amb Guttenberg.
El fitxatge de l'exministre socialcristià com a assessor forma part de la nova estratègia de la Comissió amb què pretén ajudar a fer que es respectin els drets humans i les llibertats fonamentals a internet. A més, vol contribuir que la xarxa i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) fomentin la llibertat política, el desenvolupament democràtic i el creixement econòmic a tot el món.

REFORÇAR LA SEGURETAT DELS INTERNAUTES EN PAÏSOS NO DEMOCRÀTICS

La iniciativa l'han posat en marxa la mateixa Kroes i la cap de la diplomàcia de la Unió Europea,Catherine Ashton, perquè els estats membres, les oenagés i els països tercers cooperin més estretament en accions que impulsin la llibertat a internet i la democràcia en llocs on no hi ha un accés obert a la xarxa.
La Comissió espera que la seva estratègia ajudi a desenvolupar i proporcionar eines tecnològiques que reforcin la privacitat i la seguretat dels ciutadans que utilitzen internet sota règims no democràtics. També creu que conscienciarà els activistes sobre les oportunitats i els riscos de les TIC, i que els ajudarà en particular a fer el millor ús possible de blocs i xarxes socials tenint en compte que poden ser vigilats.  -  @ProfFrancesc
Se gostou, compartilha... :)