Translate

Moody's manté la seva amenaça contra el ràting dels països de la UE


Moody's manté la seva amenaça contra el ràting dels països de la UE

L'agència de qualificació considera la cimera d'aquest cap de setmana “ofereix poques mesures noves”

Critica la “manca de plans per estabilitzar els mercats de deute a curt termini”

Operadors de borsa Foto: 
L'acord de la cimera de la Unió Europea de dijous i divendres, que va deixar fora al Regne Unit, ha convençut poc l'agència de ràting Moody's. En un comunicat aquest dilluns, Moody's manté la seva amenaça de rebaixar el ràting dels països de la UE durant el primer trimestre del 2012. “La manca de mesures per estabilitzar els mercats del deute a curt termini significa que l'Eurozona, i tota la UE, continuen sent propenses a més xocs i la cohesió de l'àrea de l'euro segueix amenaçada”, assegura l'agència. Moody's critica que l'anunci de la UE “ofereix poques mesures noves” i creu que moltes “són semblants a les anunciades prèviament”. Les borses europees pateixen pèrdues d'entre 1 i 2 punts.
Moody's també lamenta que les mesures anunciades durant la cimera de Brussel·les “reflecteixen la tensió continuada entre el reconeixement dels líders de l'Eurozona de la necessitat d'incrementar el suport pels països fiscalment més dèbils i l'oposició significativa entre els països més forts a fer-ho”.
De fet, els parquets europeus també estan reaccionant negativament als acords, amb pèrdues generalitzades. El Dax alemany lidera la caiguda amb un 1,89% menys, seguit del Cac 40 francès, que perd un 1,60%. A la 'City' de Londres, el Footsie cau més lleugerament, un 0,82%, mentre que a Madrid l'Ibex 35 perd un 1,56%. A Milà, que avui ha col·locat deute als mercats, la caiguda és d'un 1,79%. La prima de risc espanyola no es relaxa i s'ha tornat a situar a la zona dels 380 punts.
Se gostou, compartilha... :)